14.06.2016 г.

Пънк-Джулай подготвят в Бургас

Мегашоу с БГ хитове ще зарадва меломаните и купонджиите в Бургас за Джулай. Едни от най-любимите родни групи - "Контрол" и "Уикеда" ще разтърсят Централния плаж в морския град за посрещането на първото юлско утро. ХИлядите, решили да посрещнат първите слънчеви лъчи, ще се забавляват с "Леле, како" и "О, Мариана". Тази година акцент в програмата са българските рок, пънк и ска групи, които отдавна не са гостували в града.
Концертът на 30 юни ще бъде на Централния плаж, до Моста. Хедлайнери на вечерта ще бъдат любимците от ска-фънк групата "Уикеда", които ще изпълнят хитовете "А ние с Боби двамата пием кафе", "Обичам", "О, Мариана" и др. Рок група "Контрол" ще зарадва бургазлии с хитовете си "Леле како", Най-щастливият ден" и др. Останалите групи, които ще забавляват народа на плажа са бургаският дует D'Family /Станимир и Зари/, група "Affection", група "STIFF BONES", "Vrani Volosa", младите банди "Citizen erased" и "New chapter".
Фестивалът се провежда традиционно всяка година на 30 юни на централен плаж Бургас. Интересът към него е огромен, тъй като се събират средно между 4000 и 6000 души. Концертът продължава почти 12 часа, входът е свободен. Последните четири издания са организирани от "Кростаун Рок", съвместно с Община Бургас.

Междувременно градът се подготвя и за деветото поред издание на Фестивала на пясъчните скулптури. То ще бъде много по-мащабно - с по-голямото количество пясък и по-големият терен, върху който ще бъде разположен пясъчният град. В момента тече трамбоването на пясъка и подготовката на бъдещите фигури. След броени дни пристигат и творците, които ще оформят скулптурите в съответствие с тазгодишната тема - "Киногерои".

Няма коментари:

Публикуване на коментар