1.06.2016 г.

Утре е спектакълът „Травиата” в Старозагорската опера

На 2 юни от 19 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора, зрителите ще имат възможност да видят Ейми Пфимер /САЩ/ в ролята на Виолета Валери - жената, за която Любовта е едновременно дар, наказание и прошка.
Историята в операта „Травиата" на Верди е една от най-великите любовни истории на всички времена. В постановката на режисьора Франк-Бернд Готшалк тя е разказана в стила на модерната класика, която докосва сърцето с визия, музика и гласове.
Диригент на спектакъла е Максим Самаров /САЩ/, в останалите роли са солистите Милко Михайлов, Иван Кабамитов и други.
„Травиата" е една от първите опери, изнесени от Оперната дружба в България.
Премиерата е през 1910 година под диригентството на Тодор Хаджиев. Първото представление на операта "Травиата" в Стара Загора е на 30 юни 1928 година с диригент Александър Георгиев, режисьор Димитър Христов, художник Г. Карл. Следват премиери през 1944 г., 1946, 1953, 1974, 1987, 1992 г., 2000 г. На 2 юни на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще видите най-новата премиера на операта „Травиата" на старозагорска сцена с режисьор-постановчик Франк-Бернд Готшалк /2011 г./, сценограф и художник на костюмите- Борис Стойнов, хореограф -Андреас Песлер.
Старозагорската публика познава Ейми Пфимер и Максим Самаров от спектакъла на операта „Мадам Бътерфлай" от Дж.Пучини през месец май 2015 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар