3.06.2016 г.

„Берое” влиза в Лига Европа с нов състав, ще играе първото си домакинство под Аязмото

Елиаш беше изпратен с благодарности, но защо
предпочете "Верея" пред третите в първенството?
Отборът на "Берое" ще играе на собствения си стадион в срещата от първия квалификационен кръг на Лига Европа . Това обяви ръководството на клуба чрез официалния сайт на зелено -белите.  "Във връзка с появилите се информации и притеснение у феновете на " Берое ", че любимият отбор няма да може да играе на собствения си стадион , ръководството на клуба съобщава, че тимът ще домакинства в Стара Загора, независимо дали ще бъде домакин на 30 юни или 7 юли ", се казва в официалното съобщение на клубния сайт. 
Междувременно в Търговския регистър в началото на тази седмица бе вписан новият състав на Съвета на директорите на клуба. На мястото на общинския съветник и член на Съвета на директорите на ТЕЦ "Марица Изток 2" Диян Димитров в ръководството на "Берое" влиза Михаил Боиндруков. 
Останалите са заместник кметът на Стара Загора Красимира Чахова, Димитър Хаджиев, който е представител на Националния фенклуб на "Берое", Илко Русев Абонамент Наско Шилигарски. Те бяха обявени като нови членове на Съвета на директорите още през април. Председател на ръководния орган е Илко Русев, мандатът на новото ръководство е 3 години. 
Дори и най-фанатичните привърженици на третия тим в родната елитна група не трябва да очакват особени успехи на европейската футболна сцена. Защо? Няма много време за подготовка, а съставът се променя в най-неподходящия момент, но ръководството каквото и да направи винаги се приема безкритично от обществеността.
 Берое удължи договорите на Евертон Джилио - Том и Педро Маркеш, които ще продължат да носят зелената фланелка и през следващия сезон.
Том дойде в Берое в началото на сезон 2015/16 г. и записа участие в 29 мача от изминалата кампания, в които реализира едно попадение. Педро Маркеш стана част от отбора след началото на последния полусезон и записа участие 4 срещи.
Същевременно "Берое" се раздели с шест души от настоящия състав, чиито договори изтекоха. Това са Георги Андонов, Елиаш Да Силва, Владимир Зафиров, Исмаил Иса, Игор Джоман Абонамент Илко Пиргов.
Заради Различни информации ПО медиите уточняваме, че ръководството на клуба предложи нов договор на Елиаш , но бразилецът избра да продължи кариерата си в друг отбор , пак старозагорски, но "Верея". Бразилецът пристига в клуба като свободен агент след като договорът му със зелено -белите изтече.  Той получи предложение от ръководството на Берое контрактът да бъде подновен , но след дълги преговори вчера, отхвърли офертата. Часове след това Елиаш подписа с ФК "Верея". 
Бразилецът е роден на 4 септември 1981 година в Монталвани, Бразилия. Той пристигна в Стара Загора като свободен агент в края на 2011 година, след като записва 9 мача с екипа на кипърския "Ермис" през есента. В "Берое" през пролетта той записва 10 мача, като отбелязва и попадение за равенството 1: 1 с "Литекс" у дома. На стадион "Берое" Елиаш остана четири сезона и половина като спечели Купата на България, сребърен и бронзов медал в първенството през последните два сезона. 
Въпросът е, не дали ще отпаднат беройци (то това важи с пълна сила и за останалите български тимове , участващи в евротурнирите), а кога? Всъщност, на 20 юни, когато се тегли жребият за съперникът на зелено-белите, те са поставени, т.е. ще им се падне преодолим отбор. После обаче ... сигурно ще налетим на някой "великан" като Апоел, Брьондби или Рапид, които ще ни елиминират, без много усилия ... Обаче, както пише в юбилейната книга, "зелената библия", издадена за вековния юбилей на заралийския футбол, който упорито местните патриотари представят за 100-годишнина на клуба - тимът ще трупа опит! Въпреки, че би трябвало, вече да имат известен опит, и то не в отпадането, а в елиминирането на подобни съперници. Но, времето, когато в различни турнири (включително и в неглижираните днес Балкански купи, където беройци са абсолютен рекордьор) зелените лъвове пречупваха отбори като Стяуа, Фенербахче, Галатасарай, Аустрия, Атлетик ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар