23.03.2016 г.

Общината преговаря за откупуването на частния дял на Търговската гимназия

800 000 лева ще струва на община Стара Загора, за да стане едноличен собственик на двора и сградата , използвана вече десетилетия наред за нуждите на търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“.
Вече е постигната договореност с пет физически лица, които са с признато право на собственост върху недвижимия имот в близост до идеалния градски център. Данъчната оценка на двора и триетажната сграда възлиза на 1 145 000 лв., а частта на физическите лица е в рамките на малко над 760 000 лева, съобщава kmeta.bg.
Закупуването на имота ще позволи общината да кандидатства по оперативните програми за цялостно саниране и обновяване на сградата.
Споразумението предвижда парите да бъдат преведени в рамките на две години след подписването на договора. Решението трябва да бъде взето на предстоящото редовно заседание на общинските съветници в края на месеца.
Отново във връзка с необходимостта да се кандидатства по оперативните програми от Министерството на образованието и науката прехвърлят на община Стара Загора цялата материална база на професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Д-р Иван П. Павлович“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар