29.03.2016 г.

Виртуозният цигулар Антон Сяров с концерт и открит урок в Пловдив

Великолепната музика на Антон Сяров ще чуем за първи път на живо в Пловдив на 30 март 2016 г. в рамките на  шестото издание на “Камерна сцена Пловдив”. За пловдивчанина, който покори международните подиуми с цигулката си, това е дебют пред българска публика. Концертът е от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Сяров, в компанията на унгарския пианист Стив Синко, ще представи албума си “Ноктюрно в синьо”, който излезе съвсем наскоро.
На 31 март от 15 часа в зала 1 на АМТИИ Сяров и Синко ще имат среща, открит урок тема „Въведение в света на импровизацията“ и представяне на албума си и пред студенти в академията.
Цигуларят и композитор Антон Сяров живее вече повече от 20 години в Германия. Има изключително успешна музикална кариера, добре познат на международната сцена.

Стив Синко е преподавател по джаз пиано и ансамблова музика в Университета за музика, драма и медии в Хановер. Професионалните му търсения в продължение на десетилетия са насочени към съвременния джаз - от бибопа до най-модерните тенденции в свиренето. В този широк диапазон Синко получава признание като виртуозен изпълнител, чийто стил се сравнява с тези на Бъд Пауъл и Чик Къриа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар