17.03.2016 г.

Паркур и джигитовка могат да видят заралии на Тодоровден

На 19 март конната база в Стара Загора ще е място за празник на конете и всички, които зачитат традициите и обичат тези благородни животни. Тодоровден ще бъде отбелязан с атрактивна програма за дошлите на конната база на Тракийския университет, а състезателите ще имат възможност да премерят сили в два паркура – 90 см и 1.15 м. Това сподели Нейчо Нейчев от УС на домакина ККС „Проф.Рангел Караиванов“. Тодоровден на практика е първото състезание по конен спорт, с което стартира наситената програма за годината.
На „Конският Великден” своето майсторство ще покажат отново и джигитите от „Багатур”.
През почивните дни на следващата седмица Стара Загора ще домакинства и на квалификация за държавно първенство по прескачане. Градът ще приеме първото състезание от календара на БФКС след 5-годишно прекъсване. Очакват се около 80 участници. В първия ден,  25 март,  в 12 часа започват тренировъчни паркури, предвидено е на всеки час да се повдига височината на препятствията. Квалификацията и паркурите започват на 26 март, а в неделя – 27 март, на конната база на ТрУ ще има открит турнир по прескачане на препятствия. По регламент деца и аматьори с 4-годишни коне ще се надпреварват за приза „Престивет“ на 90 см препятствия, победителят на 105 см препятствия с 4 г. и по-възрастни коне ще получи приза на ректора на ТрУ, юношите ще спорят за приз „Алфавет. Най-оспорвана ще е надпреварата за 6 г. и по-възрастни коне, които ще преодоляват препятствия с височина 130 см. Победителят тук ще си тръгне с приза на Община Стара Загора.

Домакините и организаторите за първи път са се погрижили конете-участници също да се чувстват комфортно в Стара Загора. Те ще бъдат настанени в подвижни сглобяеми боксове в закрития манеж на базата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар