29.03.2016 г.

Американска компания в автомобилния бранш открива нов завод в Пловдив

В Стара Загора бе инвестирано в създаването на нов индустриален парк, и това стана преди години. В началото на 2016-а обявиха, че голям инвеститор ще се настани трайно в града на липите. После всичко се забрави, или поне повечето заралии не си спомнят за тази хвалба. Как се процедира в други градове, с които уж се мери Зарата?
Втори завод на американската компания „Сенсата България” ще бъде открит в град Пловдив на 8 април, съобщиха от фирмата.
В построяването на завода са инвестирани близо 40 млн. долара, застроената площ е общо 68 000 кв. м. Фирмата планира в рамките на две години да открие общо 1500 нови квалифицирани работни места.
От компанията са избрали Икономическа зона „Тракия” заради  отличната гео-локация и добре развитата инфраструктура.
Компанията Сенсата Технолоджис е световен лидер в производството на сензори за автомобилната индустрия и стъпи в България през 2011 г. Тогава тя купи белгийската Sensor-Nite от групата ELEX за 225 млн. евро. Първият завод действа в Ботевград, където се произвеждат температурни сензори за гиганти като Фолксваген, Даймлер, Волво, Фиат и Дженерал Мотърс.

Там работят 1850 души заедно с бизнес центъра в София, където има инженерингов екип и организация за обслужване на европейски клиенти. За тази година в Ботевград са направени близо 15 млн. щ.д. инвестиции и към днешна дата там се произвеждат десетки милиони датчици годишно. С откриването на завода в Пловдив, страната ни ще стане един от основните двигатели на Сенсата Технолоджис в световен мащаб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар