24.07.2015 г.

Логично българският футбол удари дъното

На 23-ти, късно вечерта, се случи логичния финал на тазгодишното участие на българските клубове в европейските футболни турнири. Берое стана четвъртият български отбор, който отпадна. Заралии завършиха 0:0 като гост на Брьондби и след 0:1 в Стара Загора отпадат от турнира.
 Берое приключва участието си с две победи над литовския Атлантис, една загуба и едно равенство от датчаните в Лига Европа и е най-добре представилият се български отбор в турнира през този сезон.
С отпадането на Берое всичко приключи. Литекс бе отстранен от световно-неизвестния латвийски тим Йелгава, Лудогорец претърпя две поражения от молдовския Милсами, който уж миналата година игра „като равен с равен” с Реал (Мадрид). Черно море падна разгромно с 1:4 от Динамо (Минск), който все пак, може и да мине за равностоен противник, въпреки че неговата задача изглеждаше най-лесна след равенството в първия мач и обнадеждаващото 1:1.
Това е поредното доказателство за нивото на родния футбол, което стартира миналата седмица. В А-група има само 10 участници (вече без ЦСКА и Локо-София), които ще предават само по платения спортен канал от групата на „Нова”. Кой ще си даде левчетата за да гледа футбол на такова ниво? Националите се готвят за квалификацията с Хърватия, на която УЕФА взе една точка, заради нацистка проява по време на мача с Италия. Шансовете ни обаче граничат с чудото, така както бе и на клубно ниво, а европейската федерация няма да отнеме достатъчно точки, за да се класираме…Подобно нещо го няма и в научната фантастика, и дори във фентъзи-жанра…

Няма коментари:

Публикуване на коментар