16.07.2015 г.

„Лято в сърцето” е новото заглавие на Мери Макниър, издадено от „Ера”

На 17 юли излеза новата книга на Мери Макниър – „Лято в сърцето”. Да се завърнем край езерото Бътърнът, където ни очакват Карълайн и Дейзи. Майка и дъщеря, които са свикнали да се справят сами с превратностите на живота, но това лято ще се сблъскат с преживявания, за които няма как да се подготвят…
Потопете се в топлите летни нощи с тази нежна емоционална история за сладко-горчивия вкус на първата любов и незатихващите копнежи на сърцето!
Понякога едно лято може да пренапише живота ти…
Карълайн винаги е наричала градчето край езерото Бътърнът свой дом и се е борила сама с житейските трудности – до мига, в който бившият ѝ съпруг Джак не прекрачва прага на кафенето ѝ „Пърл” . Той изглежда по-силен, улегнал и решен да изкупи вината си пред нея и дъщеря им Дейзи. Но наистина ли се е променил или е все същият чаровен, но безотговорен мъж, напуснал семейството си преди 18 години?  С банката, тропаща на вратата, и събудените спомени за някогашна страст Карълайн търси упора в житейските бури и губи решителността си да се съпротивлява. Може ли  Джак да бъде нейният сигурен пристан?
За Дейзи дългите летни дни са пълни с изненади. Завръщането й от колежа за лятната ваканция я събира с бащата, когото обожава, но слабо познава, и я хвърля в обятията на първата ѝ истинска любов. Ала Уил не е това, което майка й иска за нея. Карълайн вижда в него само „лошо момче”, от което дъщеря й трябва да стои настрана. Дейзи никога не е предполагала, че ще се влюби в Уил. Той работи в местния гараж, а съмнителната му слава ѝ е известна още от годините им в гимназията. Въпреки това с всеки изминал ден двамата стават все по-близки… Ала краят на лятото се носи към тях и Уил и Дейзи се приближават все повече до мига, в който ще трябва да се сбогуват.

За автора:

Мери Макниър живее в Сан Франциско със съпруга, двете си деца и сприхавото си дребно бяло кученце на име Бисквитка. Мери пише романите си в местния магазин за понички, където пийва диетично Пепси, наблюдава врявата в квартала и се опитва да устои на постоянното изкушение от пресни понички. Летата, прекарани в малък град на брега на езеро, я вдъхновяват да избере Бътърнът за място на действието в романите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар