2.07.2015 г.

Кармен на Античния продължава летните музикални вечери през юли

След снощния голям Концерт на звездите, днес продължават усилено репетициите за предстоящата премиера на „Кармен“ от Жорж Бизе. От 16 часа днес на сцената на Операта е костюмната репетиция, а от 17 до 21 часа е репетицията.
Утре /3 юли – петък/ от 19 до 21,30 часа на Форума ще има репетиция, а предгенералната е в събота – 4 юли от 21 часа.
Генералната репетиция за „Кармен“ е в понеделник, 21 часа на Античен форум, а спектакълът е на 7 юли, част от Летните музикални вечери, които продължават до края на месеца.
В ролята на Кармен, която на всички езици и по всички краища на света означава Любов и Страст – любителите на оперното изкуство ще имат удоволствието на видят и слушат Даниела Дякова! Даниела като Кармен на всички езици и по всички краища на света означава - професионализъм, артистизъм, класа! Даниела Дякова бе Кармен и в постановката на проф.Пламен Карталов, преди началото на която кметът на Стара Загора проф.Светлин Танчев на 5 октомври 2010 година откри възстановената сграда на Операта на Стара Загора.
На 7 юли част от премиерата на Античния форум ще бъде снимана и с безмоторно летящо устройство „дрон“, а преди началото и – от 18 часа в Парк „5 октомври“ ще бъде открита Изложба „Viva la Opera“, разказваща за 90 годишната история на Операта на Стара Загора. Автор на изложбата е д-р Емилия Жунич, гл.ас. в Институт за изследване на изкуствата при БАН – реализирана е и със съдействието на Община Стара Загора, Държавна опера-Стара Загора, Държавен архив-Стара Загора, Регионален исторически музей-Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар