4.05.2016 г.

Преработка на плана „Буланов” искат от „Нова сила”

За преработка на плана „Буланов“призова в ефира на радио Стара Загора бившият общински съветник и настоящ контрольор на „Автобусни превози“ – Стара Загора Тихомир Томов. По думите му еднопосочното движение по улиците на града създава неудобства за градския транспорт и за гражданите. Томов припомни, че представляваната от него партия „Нова сила“ е предложила проект за изграждане на два лъча от индустриална зона – единият лъч да се погася в кв „Зора“, а другият да води директно до кв „Железник“. Според него приемането на подобен проект преди плана „Буланов“ е щял да улесни трафика.
Като една от най-проблемните улици в момента Томов посочи наскоро превърналата се в еднопосочна ул. „Хаджи Димитър Асенов“.  По думите на бившия общински съветник, тя се е превърнала в улица за паркиране.
Що се отнася до плана „Буланов“ и неговото изпълнение Тихомир Томов коментира, че той е строго засекретен и обикновените граждани нямат достъп до него, а и специалистите нямат право да си водят записки. Този проект, колкото и да е голям трябваше да бъде качен на сайта на общината, защото засяга всички, допълни Тихомир Томов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар