27.05.2016 г.

Промени на движението в Стара Загора в края на май и в началото на юни

Във връзка с осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажни дейности по „Реконструкция на кръстовище на ул. „Кап. Петко Войвода“ и бул. „Цар Симеон Велики“,  за времето от 29 май до 5 юни включително, се спира движението на личен, обществен и договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка по бул. „Цар Симеон Велики“ – север от ул. „Армейска“ до ул. „Кап. Петко Войвода“ – север.
Движението на личен, обществен и договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка ще се осъществява по обходни маршрути, както следва:
За движещите се от запад на изток – по най-северната активна лента за движение на бул. „Цар Симеон Велики“;
За движещите се от изток на запад – по бул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Армейска“, ул. „Генерал Делчев“, ул. „Кап. Петко Войвода“ – север и бул. „Цар Симеон Велики“;
За движещите се от изток на запад превозни средства на обществения градски транспорт, маршрута на движение е следния: от бул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Д-р Т. Стоянович“, ул. „Армейска“, ул. „Генерал Делчев“, ул. „Кап. Петко Войвода“ – север и бул. „Цар Симеон Велики“;
Временна автобусна спирка е обособена на ул. „Кап. Петко Войвода“, северно от кръстовището  с бул. „Цар Симеон Велики“.
За осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на ремонтните дейности по кръстовището на ул. „Генерал Столетов“ и ул. „Св. Отец Паисий“, за времето от 28 май до 5 юни включително, се спира движението обществен транспорт на кръстовището на ул. „Генерал Столетов“ и ул. „Св. Отец Паисий“.
Движението на автобусите на обществения транспорт ще се осъществява по обходен маршрут, както следва:
Автобуси по линии № 14, 17, 51, движещи се
от запад на изток: ул. „Генерал Столетов“ – ул. „Д-р. Т. Стоянович“ – ул. „Димчо Стаев“ – ул. „Ген. Гурко“;
от изток на запад: ул. „Ген. Гурко“ - ул. „Димчо Стаев“ - ул. „Д-р. Т. Стоянович“ - ул. „Генерал Столетов“.
Автобуси по линия № 204, движещи се
от запад на изток: бул. „Цар Симеон Велики“ -  ул. „Димчо Стаев“ – ул. „Ген. Гурко“;
от изток на запад: бул. „Св. Патриарх Евтимий“ - ул. „Ген. Гурко“ - ул. „Димчо Стаев“ – ул. „Д-р. Т. Стоянович“ - ул. „Ген. Столетов“- ул. „Армейска“ - ул. „Генерал Делчев“ - ул. „Кап. Петко Войвода“ - бул. „Цар Симеон Велики“;
Автобуси по линия № 20 движещи се
от изток на запад:  ул. „Ген. Столетов“- ул. „Армейска“ - ул. „Генерал Делчев“ - ул. „Кап. Петко Войвода“ - бул. „Цар Симеон Велики“;
от запад на изток – маршрута е без промяна.
Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров по повод демонстрация на спасителни действия за оказване на първа долекарска и медицинска помощ,  ще се спре движението на личен транспорт за времето от 16 часа до 18 часа на 1 юни на територията на града по следната схема: - ул. „Одринска епопея” в отсечката до бул. „Цар Симеон Велики“ до ул. „Христо Ботев“; - ул. „Български воин“ в отсечката  от ул. „Чая“ до ул. „Одринска епопея”; - ул. „ Милин камък“ в отсечката  от ул. „Чая“ до ул. „Одринска епопея”; - ул. „ Илинден“ в отсечката  от ул. „Чая“ до ул. „Одринска епопея”. Паркинга към „Артилерийски парк“, ще бъде затворен за всички моторни превозни средства за времето от 15 до 18 часа, на 1 юни, до приключване на мероприятието, с оглед безопасност.
Затварянето на движението са прилага с оглед безопасността на движението и предприемане на необходимите мерки за спазване на реда.
Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието,  по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар