26.05.2016 г.

Старата река наводни Казанлъшко

Откъснати села и паднали мостове - това е равносметката от няколкодневните валежи в Казанлък и региона.
Снощи към 20 ч. бяха подадени първите сигнали за проблеми в селата Енина, Долно Изворово и най-новия град в общината - Крън. Пътят между село Енина и град Крън е прекъснат в района на дърводелната, а половината село е разделено на две, заради скъсани мостове над малката вада, която сега е придошла река.
Проблеми има и в село Долно Изворово, където реката е придошла към 1 ч. през нощта. Местните реагираха веднага - извадиха тежка техника и успяха да проправят пътя на водата, като по този начин са спасили двата моста, разказва кореспондент на БГНЕС за региона.
Във видеото горе местни коментират водното бедствие
И в момента неравната битка с водната стихия продължава. Цяла нощ огромни камиони превозват строителни отпадъци, с които се строи дига на р. Стара река, която снощи придойде и отнесе брега си и част от път.
Няколко багера също са на мястото на бедствието. Те разпределят докараните строителни отпадъци. Лично кметът Галина Стоянова ръководи спасителните операции.
Спряни са електричеството, водата и газоподаването в квартал Дерелика. Придошлата река е съборила няколко електрически стълба и е отнесла части от водопроводната мрежа и канализацията.
Сега не вали, но в планината в района на Бузлуджа и Шипка вали пороен дъжд, който се стича по коритото на Стара река.
"В Казанлък Стара река е 100% пълна", заяви още снощи кметът на общината Галина Стоянова.
Реката е подкопала брега в района на Художествената гимназия и е излязла от коритото си, отнасяйки пътя покрай близките къщи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар