13.05.2016 г.

Поли Генова влезе във финала на Евровизия

Българският участник в конкурса Евровизия Поли Генова излезе на голямата сцена в Стокхолм в четвъртък вечерта в рамките на втория полуфинал на песенния конкурс.
Тя представи България с песента „If love was a crime”.
Поли излезе 12-та от всички 18 участници за вечерта. Водещите съобщиха нейното име трето от 10-те продължили към финала, като поясниха, че редът на страните не отразява местата на артистите в рейтинга на журито и телевизионните зрители.
Гласуването определи на финала да отидат представителите на Латвия, Грузия, България, Австралия, Украйна, Сърбия, Полша, Израел, Литва и Белгия.
Победители на първия полуфинал на 10 май станаха Русия, Азербайджан, Унгария, Холандия, Хърватия, Австрия, Армения, Чехия, Кипър и Малта.
На финала на 14 май ще пеят 26 изпълнители
– 20-те победители от полуфиналите, както и представителите на страната домакин Швеция и „голямата петорка“ (основателите и главни спонсори на конкурса) – Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция
Определен беше е редът на изпълненията на финала, като Поли Генова ще пее под №8.
Поредността беше определена от продуцентите на шоуто след края на втория полуфинал.
Финалът на конкурса ще бъде в залата „Глобен” – най-голямата в света сферична конструкция от този тип. Тя стана с 3,5 см по-ниска, откакто в нея е вкарано цялото оборудване, необходимо за провеждането на конкурса.
На арената пристигнаха 172 товарни платформи със светлинна и звукова техника. Конкурсната сцена тежи 65 тона, а на покрива е качено 109 тона оборудване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар