18.05.2016 г.

Легендата на Берое Петко Петков ще стане Почетен гражданин на Стара Загора

Петко Петков, най-големият голмайстор в историята на Берое със 144 попадения, треньорът оформил основния състав на шампионския тим от 1986 (преди да бъде поет от Евгени Янчовски), който има 70-годишен юбилей тази година, ще бъде предложен за Почетен гражданин на Стара Загора. Това обяви старозагорският кмет Живко Тодоров на стадиона под Аязмото на 17 май.
Точно в 19.16 ч., снощи започна на приятелския мач на „Берое“ излезе срещу белградския тим „Партизан“, в юбилейния мач, който бе кулминация на тържествата за отбелязването на вековната годишнина на старозагорския футбол, който отново бе представен като 100-годишнина на беройци. Заралии, които играха за първи път с нови, специално изработени за празненството екипи победиха с 2:0. Първият гол вкара Елиаш, втория Иса. За гостите игра Валери Божилов, който получи и аплодисментите на публиката.
Преди това спортния министър Красен Кралев и кметът Живко Тодоров връчиха отличия на емблематични играчи на зелено-белия клуб – топ реализатора за всички времена Петко Петков, носителят на Златната обувка Петър Жеков, треньорът и капитанът на шампионите от 1986-а – Евгени Янчовски и Теньо Минчев…
Стари фенове възторжено подвикваха: Чапаре, велик си! Браво, Петко!” и т.н., спомняйки си героите-ветерани и славните победи над Ювентус, Атлетик-Билбао, Аустрия-Виена…Старите беройци намериха и логично обяснение, защо е поканен белградския Партизан на празника – нали днешният призив: „Един град, един отбор!” много прилича на – „Йедин тим, йедин град – Партизан и Београд!” – пословичен девиз на „гробарите”. Фойерверки,  факли и много песни ознаменуваха празничната вечер на стадиона.
Извън ВИП-зоната феновете ще гледат „Аида” безплатно
Входът за суперпродукцията на операта "Аида" от Джузепе Верди, която ще бъде представена на 6 юни на градския стадион "Берое", ще бъде безплатен за всички сектори, информираха от ръководството на Старозагорската опера, пише Стандарт. Билети ще се продават само за ВИП-зоната на цена 30 лева с включен кетъринг. Те могат да се закупят от касите на операта и онлайн и в разпространителската мрежа на Ивентим в цялата страна. Безплатните пропуски за всички останали сектори, които са с регламентирана цена 8 лева, ще се раздават предварително на касите на операта и три часа преди спектакъла на касите на стадион "Берое".
Зрители, които вече са си купили билети (първоначално те се продаваха) за суперпродукцията „Аида", ще могат да ги презаверят за спектакъл по избор от афиша на Старозагорската опера или ще им бъде възстановена заплатената сума от касите на операта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар