7.09.2016 г.

„Затвореното ковчеже” и „Чудноватият дом” са новите две заглавия от листата на ЕРА

На 9  и 12 септември на книжния пазар ще се появят последователно два романа от поредицата Агата Кристи на издателство „Ера“! „Затворено ковчеже“ е новият роман на световноизвестната английска писателка Софи Хана. След изключителния успех на „Убийства с инициали“, тя отново възражда великия Поаро в интелигентна и заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Агата Кристи.
Лейди Ателинда Плейфорд организира парти в имението си, на което ще обяви, че лишава от наследство двете си деца в полза на своя секретар. Той обаче страда от тежко заболяване и му остават едва няколко седмици живот.
Сред гостите на лейди Плейфорд са известният детектив Екрюл Поаро и инспектор Едуард Кечпул от Скотланд Ярд. Никой от двамата не знае защо е поканен.
Поаро подозира, че лейди Плейфорд очаква някой да бъде убит. Но защо дамата би предизвикала потенциален убиец и то в пълния си с гости дом? Въпреки усилията на детектива да го предотврати, убийство е извършено. Това, което изненадва всички е самоличността на жертвата…
Наследниците на Агата Кристи се доверяват на талантливата Софи Хана да вдъхне нов живот на най-известния детектив в света. След безспорния успех на „Убийства с инициали”, английската писателка отново създава изключително заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Агата Кристи.

„Чудноватият дом“ е един от безспорните шедьоври на Агата Кристи поставен в топ 10 на най-добрите й романи според вестник Гардиън! 
Три поколения от семейство Леонидис живеят заедно в голямо извънградско имение. Когато Аристид Леонидис е отровен, подозренията падат върху много по-младата му вдовица. Скоро след смъртта му е извършено ново убийство. Дали наистина убиецът живее в имението? Или заплахата идва отвън?

Инспектор Чарлз Хауърд се съмнява във всички членове на семейство Леонидис. Той ги познава добре и е убеден, че сред тях няма невинни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар