21.09.2016 г.

Испански ритми от виртуоза Васко Василев на старозагорска сцена през октомври

Отдавна няма билети за концерта на виртуозния цигулар Васко Василев, който ще бъде на 11 октомври в старозагорската опера. Представлението обединенява темата от фламенкото и испанската музика, а освен Васко Василев на сцената ще бъдат и част от членовете на испанската група “Чамбао” – Тони Кантеро (китари), Тони Ромеро (пиано) и Хуан Ередия (перкусии). Всички концерти са с подкрепата на дългогодишните партньори на Васко Василев – верига магазини Лидл България.
Български цигулар и диригент Васко Василев е концертмайстор на оркестъра на Кралската опера. Той се присъединява към оркестъра като концерт майстор през 1993 г., първият човек, който държи на позицията.
Василев е роден в София и първи започва да учи цигулка на възраст пет.Той учи в Московската консерватория, на Guildhall School за музика и драма и Кралския колеж за музика. Той е назначен супер солист на операта в Лион на възраст 21 и назначен концерт майстор в къщата на Кралската опера на възраст 23. През 2005 г. той направи своя британски провеждане дебют в Роял Албърт Хол, и е назначен за Creative Продуцент на Кралската опера.Той е артистичен директор на Trittico, за което той произвежда и извършва едновременно традиционен и съвременен репертоар с множество артисти, групи и оркестри. Той е и артистичен директор на солистите на Ковънт Гардън, Камерен оркестър Лондон и лауреат, оркестър той основава съставена изключително от международни призьори.

Широк дискография Василев включва, с лауреат, Total Immersion и виртуозен Vivaldi ; с Ковънт Гардън солисти, Шуберт "пъстърва" Quintet и Приказки Андерсен ;с Ванеса Мей Оригиналният Четирите сезона ; и Voodoo Violin и Вива Вивалди .

Няма коментари:

Публикуване на коментар