30.09.2016 г.

Журналистката Керка Хубенова представя книгата си „Лъчи от града на липите” на 4 октомври

Журналистката Керка Хубенова представя премиерата на своята книга "Лъчи от града на липите" на 4 октомври от 18 ч. в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески"- Стара Загора  Книгата излезе от печат с подкрепата на Община Стара Загора.Премиерата ѝ е включена в Културния календар на Стара Загора във връзка с празниците. 
„Текстът е създаван в период от 15 години. Главните герои са хора ро­дени, израстнали, или свързани със Стара Загора. Хора наши съвременници, от чието живо, паметно и нетленно присъствие в Града на липите и поети­те тръгва по лъч от светлината, в която се движим, живеем, създаваме и оставяме сътвореното във времето; лъч, който се разраства и размножава, разпръсва и разширява в пространството на духа. И тези хора са колкото различни, толкова и близки до нас. Те са наши познати, или приятели; Хора, с които сме другарували, пили по чаша кафе, чели произведенията им, слушали музиката им, чували за делата им, коментирали постиженията им, или - просто... не познаваме достатъчно. Но, те са, кол­кото значими за мястото, където са родени, от кое­то тръгват, или са израстнали; или са го споделили в едни отрязък от годините си; толкова и важни за света, в който живеем - с оценката си за него и пос­ланията, които имат към него”, споделя авторката.

Сред героите на изданието са цигуларят-виртуоз Аличко, политикът Тихомир Томов, актрисата Белла Цонева, единственият американски партизанин Минчо Дончев, българският Махатма – д-р Теньо Чаушев... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар