9.09.2016 г.

Ще разделят автогарите на три категории

Автогарите ще бъдат разделени на три категории, съобщиха от транспортното министерство. По заповед на министър Ивайло Московски са разработени нормативни промени за категоризация на автогарите. Тя е плод на няколкомесечната работа на експерти от ИА "Автомобилна администрацията" и представили на бранша с цел създаване на нова система, която да гарантира предоставянето на качествени автогарови услуги за гражданите и превозвачите, обясняват от министерството.
Критериите за определяне на една автогара в трета категория са почти идентични със сега съществуващите минимални задължителни изисквания, на които трябва да отговарят всички автогарите в България. Новото е, че всяка автогара задължително трябва да има безжичен интернет и интернет страница.
За първа и втора категории се въвеждат допълнителни критерии с цел повишаване комфорта на пътниците, включително и за предоставяне на информация на няколко езика по телефона и в интернет страницата на автогарите.
Автогарите от първа категория трябва да имат обучен персонал, който да предоставя безплатна помощ на лицата с увреждания и намалена подвижност, както това се прави по летищата.

Въз основа на категоризацията ще бъде изготвена и методика за определяне на цените на предоставяните там услуги. Към момента цените се формират свободно, независимо от големината на автогарата и предлаганите в нея услуги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар