1.09.2016 г.

Гугъл и Мосфилм правят чат с герои на Булгаков през ноември

Търсачката Гугъл, с подкрепата на киноконцерна „Мосфилм“, пусна мултимедийния проект „Майсторът и Маргарита. Аз бях там“. Той предлага възможност за общуване в чата с двама герои от култовия роман на Михаил Булгаков — Бегемот и Коровиев.
В основата на проекта са онлайн-четенията, които ще се проведат на 11 и 12 ноември в осем големи града на Русия и в Тел Авив. В момента в Гугъл тече конкурс за четците: желаещите да опитат трябва да прочетат пред камера предложения им откъс от „Майстора и Маргарита“ и да качат видеото на сайта. Особеностите на четенията са използването на технологията „зелен екран“ (съвместяване на два или повече кадъра), а също и 360-градусово видеозаснемане.
„Съществува мнение, че работата с произведенията на Булгаков, особено с „Майстора и Маргарита“, е рискована задача. Но в Годината на руското кино ще бъде интересно да участваме в този експеримент и да опитаме да свържем киното, литературата и новиге технологии“,обяснява пред Лента.ру генералният директор на „Мосфилм“ Карен Шахназаров.

Гугъл са организирали подобни онлайн четения също на „Анна Каренина“ от Лев Толстой и на откъси от разкази и пиеси на Антон Чехов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар