1.06.2015 г.

Берое взе сребърните медали и ще играе в Лига Европа

Късно снощи заралии посрещнаха своите вицешампиони. Берое завърши 1:1 в последния кръг на елитната ни футболна група, гарантирайки си участие в първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят в Разград не мина без съдийски реверанс към домакините, които получиха пресилена дузпа в края на срещата, след като беройци водеха с един гол. Хиляди верни привърженици на зелено-белите подкрепяха своите любимци на трибуните в Разград. Хиляди заралии посрещнаха своите любимци на площада в центъра на Стара Загора, празнувайки победата до ранните часове на 1 юни.
За първи път в историята си беройци са втори. Новият трофей в колекцията ще бъде добавен към шампионската титла от 1986 година бронзовото отличие, двете Купи на България и четирите Балкански купи. Новият трофей идва точно навреме, догодина е 100-годишнината на славния и обичан старозагорски клуб. Сега верните привърженици се надяват и на завръщането на добрите години, когато Берое жънеше успехи и на европейските футболни терени и дори големи грандове прекланяха глава през зелено-белия устрем.
Вицешампионът на България по футбол – „Берое“, ще започне участието си в турнира Лига Европа от първия квалификационен кръг, където ще бъде сред поставените отбори. Коефицентът на „зелено-белите“ от 4,850 им осигурява място сред фаворитите в първата пресявка, но не е достатъчен това да се случи и във втория кръг, ако заралии се справят със съперника си в началната фаза.
Повечето от съперниците на старта на надпреварата изглеждат, поне на пръв поглед, преодолими и е съвсем реално старозагорските фенове да се надяват на успех. Сред по-сериозните противници, все пак, са тимове като „Чукарички“ (Сърбия), „Целье“ (Словения), „Флора – Талин“ (Естония), „Ференцварош“ и МТК (Унгария) и „Од гренланд“ (Норвегия). В списъка на непоставените са и непретенциозните и непознати на широката футболна общественост състави на „Колеж Европа“ (Гибралтар), „Ювенес“ и „Ла Флорита“ (Сан Марино), „Санта Юлия“ (Андора), както и представители на Армения, Грузия, Люксембург, Малта, Литва, Латвия и др.
Във втория кръг, дай Боже, беройци ще бъдат сред непоставените и очакват тежки съперници от ранга на „Уест Хям“ (Англия), „Трабзонспор“ (Турция), „Цървена Звезда“ (Сърбия), „Копенхаген“ (Дания) и „Розенборг“ (Норвегия), както и наглед не толкова сериозни – „Войводина – Нови Сад“ (Сърбия), „Динамо Тбилиси“ (Грузия), „Жилина“ (Словакия) и др.
В третия кръг сред фаворитите са „Борусия“ (Дортмунд), „Атлетик Билбао“ (Испания), „АЗ Алкмаар“ (Холандия), „Динамо Москва“ (Русия)“, „Бордо“ и „Сент Етиен“ (Франция) и „Сампдория“ (Италия).
Жребият за първия и втория кръг е на 22 юни, двубоите от началната фаза са на 2 и 9 юли, а от втората – на 16 и 23 юли. Жребият за третия кръг е на 17 юли, а срещите са предвидени за 30 юли и 6 август

Няма коментари:

Публикуване на коментар