18.06.2015 г.

„Александър Марулев и приятели" представят популярни и обичани арии

Солистът на Държавна опера Александър Марулев с концерт на 19 юни от 19 часа, диригент на „Александър Марулев и приятели" е Здравко Лазаров. В концерта ще участват най-добрите оперни солисти и оркестърът на Държавна опера-Стара Загора.
Ще бъдат представени арии и дуети из опери, в които изпълненията на Александър Марулев са хитови през всички години - „Дон Жуан", „Риголето", „Ернани", „Садко". В концерта участват както утвърдени негови колеги на сцената - Елена Баръмова, Яница Нешева, Десислава Стефанова, Иван Кабамитов, Нина Димитрова, Георги Динев, така и младите надежди Гергана Русекова, Ивайло Йовчев.
В навечерието на 24 май Александър Марулев получи Почетна значка на Община Стара Загора - за съществен и значим принос за развитието на общината и заслуги към нейните граждани, заради постиженията в своя професионален път и за голямото си сърце, с което се раздава на сцената вече толкова години. Повече от 30 са централните и още толкова второстепенните роли, които талантливият бас е пресъздал на сцената на родната Стара Загора, на европейските и световните сцени.
Александър Марулев завършва Музикалната академия през 1979 г. И избира да се върне в родния си град. На старозагорска сцена дебютира като Военачалника в операта на Марин Големинов „Златната птица". За израстването му като певец голямо влияние оказва главният диригент и директор на Операта Маестро Димитър Димитров. Преломен момент в творческата му биография е специализацията му през 1990 г. В Академията за изкуство и култура в Рим при великия Борис Христов. През 1998 г. Александър Марулев става директор на Старозагорската опера и мандатът му още се помни с интересни постановки и задгранични участия на колектива на операта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар