16.06.2015 г.

Беройци започнаха подготовката си, гонят скромни цели в Лига Европа

Вчера (15 юни) „Берое“ започна подготовката си за новия сезон с група от 25 футболисти. От настоящия състав липсваха Атанас Зехиров, който бе ангажиран с националния отбор и ще се присъедини в четвъртък, Игор Джоман и Елиаш, които ще се присъединят утре, както и контузеният Салим Керкар. Беройци бяха посрещнати от около 150 свои фенове, които изгледоха първото занимание на официалния терен на „Берое“.
Новите имена в тима са Венелин Филипов, Иван Коконов, Георги Божилов, Спас Делев и Стивън Петков, които подписаха договори и ще играят за старозагорци през новия сезон.
Двама са юношите на „Берое“ от състава до 21 години, които ще бъдат част от тима. Това са Кирил Личев и Емин Ахмед.
Учудващо подготовката ще се проведе изцяло в домашни условия, на клубната база в Стара Загора. Предвидени са две контролни срещи – на 20 юни с „Локомотив“ (Горна Оряховица) и на 24 юни с „Дунав“ (Русе). Първият официален двубой за годината ще бъде срещата от първи предварителен кръг на Лига Европа. Съперникът за нея ще стане известен на 22 юни, а първият двубой по предварителни данни ще бъде на 2 юли.
Настоящите вицешампиони, ще започне участието си в турнира Лига Европа от първия квалификационен кръг, където ще бъде сред поставените отбори. Коефицентът на „зелено-белите“ от 4,850 им осигурява място сред фаворитите в първата пресявка, но не е достатъчен това да се случи и във втория кръг.
Повечето от съперниците на старта на надпреварата изглеждат, поне на пръв поглед, преодолими и е съвсем реално старозагорските фенове да се надяват на успех. Сред по-сериозните противници, все пак, са тимове като „Чукарички“ (Сърбия), „Целье“ (Словения), „Флора – Талин“ (Естония), „Ференцварош“ и МТК (Унгария) и „Од гренланд“ (Норвегия). В списъка на непоставените са и непретенциозните и непознати на широката футболна общественост състави на „Колеж Европа“ (Гибралтар), „Ювенес“ и „Ла Флорита“ (Сан Марино), „Санта Юлия“ (Андора), както и представители на Армения, Грузия, Люксембург, Малта, Литва, Латвия и др. Най-вероятно беройци ще възстановят добрата си статистика в европейските турнири, след като за първи път в историята си излязоха на минус, през миналата година. Ръководството обаче е много предпазливо за целите, които ще гони в Лигата. То и подготовката с нашенски отбори от средния ешелон е показателен, че да се очаква кой знае какви изненади в Европа. Толкова са амбициите…

Няма коментари:

Публикуване на коментар