3.06.2015 г.

С „Настроение от Виена и Венеция" отбелязват 90-годишнината на старозагорската опера

„Настроение от Виена и Венеция", така се нарича концерт-спектакълът, посветен на 90-годишнината на най-старата извънстолична опера – Старозагорската. Благотворителната проява е на 5 юни и ще се проведе с подкрепата на 16 неправителствени и бизнес-организации, като Търговско-промишлената палата, Клубът на работодателя, Ротари-кбурът, двата Лайънс- клуба в града, Обществения дарителски фонд и др. Събраните средства от куверти и дарения, ще бъдат предоставени за развитието на операта, която е в тежко финансово състояние, и за закупуване на билети за оперни представления на социалнослаби старозагорци.
Входът за ВИП-спектакъла ще бъде с куверти по 50 лв. На място, преди и след спектакъла, всеки ще може да направи допълнително дарение. Една от възможностите, която организаторите обсъждат, е закупуване на „висящи билети" за оперни спектакли чрез специална интерактивна схема на залата. Те ще се разиграват по време на втората част на събитието – коктейл и програма на балета на Старозагорската опера.
„Операта не бива да загива. Тя оцеля и след пожара и съществува и в мизерните условия на Дома на железничаря в Стара Загора. Имаше решение за закриването и, което преди години донесе министър на културата по време на спектакъл. Тогава старозагорци защитиха правото на съществуване на операта си, готови сме да го направим сега и винаги", заяви бизнес-дамата Татяна Станчева, един от организаторите на спектакъла на 5 юни.
От името на неправителствените организации шефът на търговско-промишлената палата Олег Стоилов информира за хода на инициативата с „висящите билети". Христофор Бунарджиев-представител на бизнеса, пък се обърна към всички, които желаят и могат, да подкрепят оперното изкуство да се развива в Града на липите. Неговата фирма е закупила куверти за 10 бивши артисти на операта, за да присъстват на юбилейния ВИП-спектакъл

Няма коментари:

Публикуване на коментар