9.10.2017 г.

Ремонтират надлеза на „Св. Патриарх Евтимий”, очакват се проблеми с трафика

На 28 септември „Трейс Груп Холд“ АД подписа договор за изпълнение на реконструкцията на надлеза над жп-линията и бул. „Славянски“ в Стара Загора, съобщава дружеството. Обектът е част от „Строителни и монтажни работи в рамките на проектно предложение „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – фаза ІІ” по процедура: BG11RFOP001-1.006 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Стара Загора, Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020”.
Възложител на обществената поръчка е Община Стара Загора, а стойността на договора възлиза в размер на 4 297 195,80 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 270 календарни дни. Ремонтът на ключовия пътен възел вероятно ще създаде проблеми с трафика.
Целта на проекта е възстановяване и подобряване на експлоатационното състояние на пътното съоръжение, както и възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и отводняването на уличната настилка на пътния надлез по бул. „Патриарх Евтимий“ и под мостово съоръжение по бул. „Славянски“, с цел осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и удължаване експлоатационния живот на мостовите съоръжения и уличната настилка в обхвата на съоръжението.
Обхватът на проектното решение е от ул.“Братя Жекови“ до северната граница на Южната промишлена зона, с дължина 550 метра. Предвижда се реконструкция на три мостови съоръжения и изграждане на нови кръгови кръстовища.
За две седмици ще бъде затворен участък от бул. „Митрополит Методи Кусев“ в Стара Загора заради извършване на ремонтни дейности.
С оглед осигуряване на безопасното организиране и извършване на подмяна на асфалтова настилка за времето от 6 до 20 октомври е затворен бул. „Митрополит Методи Кусев“ в участъка от бул. „Христо Ботев“, до бул. „Славянски“.
За целта в този участък ще бъде спряно движението на личен транспорт и автомобили, извършващи транспорт за собствена сметка. Движещите се превозни средства в посока север-юг ще преминават по ул. „Хаджи Димитър Асенов“, а в посока юг-север – по бул. „Руски“.

Движението ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите, пряко ангажирани с охраната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар