11.11.2016 г.

Нови два романа от Агата Кристи издава ЕРА

Нови две издания на Агата Кристи излизат под логото на издателство ЕРА.
Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

Хикъри Дикъри Док - № 73 от поредицата

Редица кражби в общежитие предизвикват интереса на Еркюл Поаро. Списъкът с липсващите предмети е повече от необичаен: стетоскоп, вечерна обувка (едната от нов чифт), електрически крушки, пръстен с диамант (по-късно намерен в чиния супа), стар вълнен панталон, кутия шоколадови бонбони, борова киселина, готварска книга и ред други предмети без никаква връзка помежду си.
Съдържателката, госпожа Хабърд е изненадана от реакцията на Поаро, който я поздравява за намирането на толкова“неповторима и прекрасна загадка.”

Загадъчният господин Куин - № 72 от поредицата (в книжарниците от 14 ноември)

Харли Куин е изключително загадъчен. Дори неговият приятел господин Сатъртуейт не може да разбере как той успява да се появява почти магически в най-благоприятния момент и да изчезва също толкова мистериозно. Единственото сигурно при неговата поява е, че ще ще има изненади.
Господин Сатъртуейт е изключително наблюдателен джентълмен. Той успява да разреши всяка сложна загадка с помощта на деликатното напътствие и уместните въпроси на своя приятел.

А висшето общество, сред коeто се движат, предпочита тайните му да си останат скрити...

Няма коментари:

Публикуване на коментар