1.11.2016 г.

„Бътерфлай зад кулисите“ показват преди спектакъла на 4 ноември

На 4 ноември Държавна опера-Стара Загора  ще представи спектакъла на операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини.  Точно в 16 часа стартира специалното събитие „Бътерфлай зад кулисите“, посветено на най-любопитните зрители. В рамките на 40 минути почитателите на оперното изкуство ще могат да проследят отблизо невидимите от залата процеси на подготовка преди представлението. Специално за публиката ще бъде демонстрирано полагане на специфичен сценичен грим, изработване на прически и поставяне на перуки. На среща с реквизитора и асистент режисьора ще бъдат споделени и някои от театралните правила преди и по време на  спектакъла. Зрителите ще могат да разгледат подредения декор на сцената, да видят костюмите, ще бъдат демонстрирани и някои от възможностите на сценичното осветление.
В 16.45 всички зрители ще заемат местата си в залата, начален час на спектакъла 17 часа.
Представлението е част от социален проект на Държавна опера-Стара Загора, предназначен и за хора в неравностойно положение и деца от социални домове.
За всички зрители билетите са на специални цени.
Спектакъла на операта „Мадам Бътерфлай“ на 4 ноември ще дирижира Сангуон Ким /Южна Корея/. Режисьор на постановката е Нина Найденова, сценографията е на Борис Стойнов, художник на костюмите - Цветанка Петкова-Стойнова, хореография  Боряна Сечанова.
В ролята на Чо-чо-сан гостува японското сопрано Шоко Фокуда, Сузуки е Михаела Берова, в ролята на Пинкертон гостува Георги Султанов, Шарплес - Иван Кабамитов, Горо - Ивайло Йовчев, Бонзо - Александър Марулев, Принц Ямадори - Любомир Петков, Комисар-Теодор Петков, Кейт Пинкертон-Емилия Джурова, детето Долоре е малката Александра Досева. Участват още хор, балет и оркестър на Държавна опера-Стара Загора.
„Мадам Бътерфлай“ на Държавна опера-Стара Загора е спектакъл, създаден през 2005г. за откриването на Фестивала за оперно и балетно изкуство /ФОБИ/. В тази година сградата на Операта все още не е завършена и спектаклите се играят на сцената на Драматичния театър „Гео Милев“ в града. През сезон 2005/2006, по покана на Columbia Artist Management, представлението е играно в над 15 щата на САЩ. За гастрола на постановката има положителни критики и възторжени отзиви от американската преса и публика. С малко прекъсване между 2010 и 2012 г., представлението не слиза от старозагорска сцена в продължение на 6 сезона като се радва на изключителен зрителски интерес.
Предварителна продажба на билети
БИЛЕТИ ОНЛАЙН през сайта на Операта: http://www.operasz.bg/online/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар