18.11.2016 г.

След 30 години отново имаме пълнометражна анимация по приказката на Валери Петров – „Пук”

Приказката на Валери Петров „Пук” оживява на големия екран в едноименния филм на Анри Кулев. Прожекция на първата българска пълнометражна анимация, правена от 30 години насам, може да видим на 20-и ноември в Театрална Работилница Сфумато от 16 часа.
Прожекцията е част от Детския киноклуб, а входът е свободен.
Филмът ще ни покаже как нещата не са толкова страшни, колкото изглеждат на пръв поглед, разказвайки ни за приказното приключение на 5-годишната Лили в морските дълбини. Там героинята среща уж най-грозната и уж най-страшна дълбоководна риба Хрили, преодоляване опасности и беди, за да се роди едно искрено, дълбоко приятелство.
Филмът е класическа рисувана анимация на хартия, създадена от художника и режисьор проф. Анри Кулев, но началото и в края на филма има игрална част, която помага да се влезе в приказката. Оператор е Светла Ганева.
Сценарият е на обичания от всички български поет, драмагург и преводач Валери Петров. Музиката и песните са на Любомир Денев, а гласовете на героите: Стоян Алексиев, Антон Радичев, Христина Ибришимова, Петя Силянова, Линда Русева, Веселин Ранков.
По традиция след прожекцията ще има игра с малките зрители, която ще им помогне да се докоснат по-близо до анимацията и до света на седмото изкуство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар