16.12.2015 г.

Представят „Лучия ди Ламермур” отново на старозагорската оперна сцена

Белкантовият шедьовър на Доницети „Лучия ди Ламермур” ще зарадва почитателите на операта отново, тази вечер, на 16 декември от 19 часа на сцената на Старозагорската опера. Премиерният спектакъл, който бе представен преди броени дни и сложи запомнящ се финален акорд на Фестивала за оперно и балетно изкуство в Стара Загора, порази меломаните и многобройните гости от страната и чужбина със своята впечатляваща режисьорска интерпретация, великолепен солистичен състав, бляскави исторически костюми и модерна визия на сценичното и пространствено оформление. На 16 декември спектакълът ще дирижира британският диригент Крис МакКракън, който допринесе от начало до край за музикалната подготовка на спектакъла на операта Лучия ди Ламермур.
Режисьор Огнян Драганов, сцeнография Димо Костадинов, художник на костюмите Салваторе Русо /Италия/. Диригент на хора Младен Станев.
В ролята на Лучия ди Ламермур старозагорската публика ще види за първи път Десислава Стефанова, Иван Кабамитов се представи в ролята на нейния брат Енрике Аштън, Ивайло Йовчев ще поеме ролята на изстраданата и въображаема любов на Лучия – Едгардо, Пламен Кумпиков ще пресъздаде ролята на Раймондо. Участват още Борис Тасков, Любомир Петков, Михаела Берова, Биляна Чолакова, Александър Желев, Прабългарска Школа за оцеляване Бага-Тур, Детско-юношеска студия за опера и балет Маргаритки, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора

Няма коментари:

Публикуване на коментар