6.12.2015 г.

„Кентърбърийски сестри” на Ким Райт е новото заглавие от ЕРА

На 8 декември излиза романът „Кентърбърийски сестри” на Ким Райт, от издателската листа на ЕРА. Едно пътешествие по стъпките на пилигримите от „Кентърбърийски разкази” на Чосър, което убеждава, че никога не е твърде късно да се излекуваш и че понякога пътуването е по-важно от постигането на крайната цел. Роман в духа на „Яж, моли се и обичай” и „Нека да ти нарисувам”.

Животът на Че де Милан се разпада на парчета само за няколко мига. Не само че дългогодишният ѝ приятел я зарязва с прощално писмо заради друга жена, но и урната с праха на ексцентричната ѝ вечно търсеща внимание майка пристига в същия ден. Пратката е придружена от бележка, припомняща на Че отдавна забравено обещание двете да посетят заедно Кентърбъри.
Така тя се качва на самолета за Англия и неохотно поема по пътя на поклонника, за да разпръсне праха на майка си. Но поне, докато е на път, ще пропусне изнасянето на бившия си приятел от общия им апартамент.
Пристигайки, Че се присъединява към група от 8 жени, тръгнали пеш от Лондон до Кентърбърийската катедрала – до мястото, където отдавна се мълви, че стават чудеса.
Маршрутът към Кентърбъри лъкатуши стотина километра през хълмове и долчинки, със сгушени селца и ябълкови градини между тях. По пътя точно както пилигримите от разказите на Чосър, жените решават да разкажат по една история за любовта. Накрая ще изберат най-добрата и ще наградят победителя със скъпа вечеря. Някои от историите са истински, други – митични, някои – забавни, други – тъжни… Но ги свързва едно – всички те лекуват сърца!
Известна със своя пефекционизъм и работохолизъм, Че губи телефона си още на първата спирка от поклонението и е принудена да забави темпото на забързания си начин на живот и наистина да обърне внимание на света около себе си – може би за първи път от години. Постепенно тя започва да открехва сърцето си за новите възможности, които животът ѝ предлага. А в края на пътя Че открива, че чудесата, които се случват в Кентърбъри, могат да бъдат в най-неочакван вид…

Остроумна, забавна, мъдра и топла, „Кентърбърийски сестри” е приказно и трогателно пътешествие в духа на най-добрите романи от Джоджо Мойс. Вдъхновяващата история на Ким Райт ни убеждава, че никога не е твърде късно да се излекуваш, а пътуването често е по-важно от постигането на крайната цел. И точно то обогатява и осмисля живота ни…


За автора:
Ким Райт е автор на три романа. Двукратен носител на престижна награда за най-добър пътепис. Ким пише в списания на теми, свързани с пътешествия, вино и храна, повече от 20 години. Състезател е по стандартни танци. Живее в Шарлът, Северна Каролина.



Няма коментари:

Публикуване на коментар