1.12.2015 г.

От днес в Стара Загора събират смет само следобед

От 1 декември битовите отпадъци  в град Стара Загора ще се събират след  16 часа.  До сега сметта  се събираше от 5 часа сутринта, но шумът е притеснявал граждани, които са подали оплакване в общината. Това е наложило да се разгледа възможността за събиране на боклука вечер. Европейската практика, която от общината вече са проследили, показва че е удачно това да се случва след края на работния ден.
От 16  часа ще започва събирането на боклука от крайните квартали. Около 19,30 часа, за да се избегнат задръстванията в края на работния ден, сметосъбиращата фирма ще работи в централните квартали, уточни заместник кметът Йордан Николов. Сметоизвозването в града ще приключва между  23.30 – 24 часа, каза още ресорният заместник кмет.
Отпадъците все още  се депонират на старото депо в местността Мандра баир, което не отговоря на съвременните изисквания и общината плаща глоби за това. Срокът за изграждане на новото Регионално депо за отпадъци  край село Ракитница е удължен от МОСВ до края на месец декември, информира зам.-кметът Йордан Николов.
„Очакваме в началото на следващата година то да бъде приведено в експлоатация, уточни той и обяви, че от началото на предходния мандат на кмета Живко Тодоров са успели да намалят плащанията на общината към фирмата, която събира боклука, от 7,5 милиона лева на около 6 милиона на година.
Не се предвижда промяна в такса „Смет“ в Стара Загора информираха още от общинското ръководство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар