8.12.2015 г.

Билети за километър планират в столицата

Готвят се нови правила за таксуване в столичния градски транспорт, обяви заместник-кметът на София Дончо Барбалов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
Столична община подготвя цялостна система за таксуване. "Тя ще е по-лесна за гражданите, защото те ще имат електронен превозен документ за всички видове транспорт, а не както е сега - различни. А предимството за общината е, че ще може да се приложи по-гъвкава тарифна политика. В момента човек може да пътува от "Люлин" до Летището за 1 лв., което е доста сериозно разстояние", обясни зам.-кметът.
При една електронна система бихме могли да въведем билети, свързани с време, с разстоянието, с брой спирки, които да отчитат разходите за услугата. А от друга страна, да не натоварваме с излишни разходи хората, които ще ползват услугите на градския транспорт за по-къси разстояния, допълни той.
Що се отнася до цената Центърът за градска мобилност ще представи анализ на разходите в следващите няколко седмици.Там, където е необходимо, ще се предложи актуализация, разкри Барбалов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар