15.12.2015 г.

Емилия Масларова също е оправдана от съда, разноските поемат данъкоплатците

След Христо Бисеров и друг стар политик получи „удостоверение” за невинност, сметката по делата пък пое държавата, т.е. данъкоплатците.
Софийският градски съд оправда напълно бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова както и всички подсъдими по делото Иван Кръстев, Венцислав Драганов, Михаил Методиев и Росен Стефанов.
Според прокуратурата те са извършили длъжностно присвояване в особено големи размери. Става въпрос за 11 млн. лева от общо 19 млн., предвидени за реконструкцията на административната сграда на министерството в Стара Загора.
Съдът измени мерките на всички подсъдими по делото от парични гаранции в подписки и определи разноските по делото, в размер на 25 000 лева, да останат за сметка на държавата.
Решението може да се протестира от прокуратурата в 7-дневен срок пред Софийския апелативен съд.
Емилия Масларова беше обвинена в длъжностно присвояване на близо 11 млн. лева държавни пари, връчени й в периода 2007-2009 г. в качеството й на министър и поверени й да ги управлява.
Престъплението според прокуратурата било извършено в съучастие с Михаил Методиев и Венцислав Драганов, и двамата от Стара Загора. Според обвинението Масларова е нарушила служебните си задължения, определени в Закона за обществени поръчки. По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар