15.10.2015 г.

Мъжкият футболен тим на България също може да играе на стадион „Берое”

Стадион „Берое“ може да приеме мачове на “А“ националния отбор. В момента тече инспекция от УЕФА, която ще трябва да обяви дали спортното съоръжение в Стара Загора може да приема двубои от такъв ранг. Тази година се играха няколко мача на младежите от националния състав на стадиона под Аязмото.
Очаква се европейската централа да даде зелена светлина, което ще отвори още един стадион за мачове на националния тим. Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев придружава холандецът Рьомке Хостра, който е представителят на европейската централа. Той ще определи дали стадионът може да приеме двубои от такъв ранг.
Преди няколко дни стадион „Берое“ прие срещата на младежкия национален за победата над Армения с 2:0.
Официалният сайт на БФС също потвърди новината:
"Представители на УЕФА и Българския футболен съюз проведоха съвместна инспекция на стадион „Берое“ в Стара Загора за да бъде установено, дали съоръжението отговаря на съответните изисквания за провеждането на срещи от предстоящите световни квалификации. Инспекцията на стадион „Берое“ е част от стратегическия план на Българския футболен съюз за провеждането на мачове на националния отбор в различни градове от страната, който бе изготвен още преди Европейското първенство за юноши до 17 години, през месец май тази година.

От страна на УЕФА в инспекцията взеха участие Рьомке Хостра (Веню Мениджър) и Арно Саргсян (Стейдиъм Инспектър). Българският футболен съюз бе представен от заместник изпълнителният директор Павел Колев и Андрей Мединцев от Отдел „Международен“. Българският футболен съюз благодари за съдействието на ПФК Берое,  Община Стара Загора и  РДВР Стара Загора за оказаното съдействие по време на инспекцията", пише сайтът на БФС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар