1.10.2015 г.

„Ръководство на героя за спасяване на кралството” – една история за принцове

Всички познаваме принца, който се появява в края на приказките и спасява нещастната девойка. Но героят често сякаш е в сянка и ние почти нищо не научаваме за неговата история, освен че е чаровен, богат и смел. Но кой е той в действителност и наистина ли е толкова страхотен? Кристофър Хийли повдига завесата в първата си книга.
„Ръководство на героя за спасяване на кралството” – забавно четиво за всички възрасти. В него се оказва, че принц Прекрасен се страхува от стари дами и от тъмното. Не знаехте това, нали? Не се притеснявайте. Има много неща, които не знаете за Принц Прекрасен – той няма представа как да използва меча, няма чувство за ориентация, не обича джуджетата и изпитва необяснима омраза към късите наметала. Някои от вас може би дори не осъзнават, че има повече от един Принц Прекрасен. И че нито един от тях всъщност не се казва Прекрасен.
В първия том от „Лигата на принцовете” – „Ръководство на героя за спасяване на кралството”, Хийли ни запознава с принц Лиам, принц Фредерик, принц Дънкан и принц Густав. Никога не сте чували за тях, нали? Това са принцовете, които спасиха Спящата красавица, Пепеляшка, Снежанка и Рапунцел. Вие ги познавате просто като Принц Прекрасен. Но това ще се промени. Отхвърлени от принцесите си и принудени да напуснат замъците си, Лиам, Фредерик, Дънкан и Густав попадат на един пъклен план, който може да застраши кралствата им. Сега само от тях зависи дали ще преодолеят недостатъците си, ще се изправят срещу тролове, разбойници, дракони, вещици и други ужасни неща и ще станат героите, които никой не мисли, че може да бъдат.
С първия си роман Хийли ни отвежда на едно пътуване с четирима несъвършени принцове, които се опитват да станат идеални герои, и техните четири невероятни принцеси. Забързано, смешно и свежо въведение в един свят, където всичко, дори и класическите ни вълшебни приказки, не е точно такова, каквото изглежда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар