19.06.2024 г.

Концерт с музиката на Рей Чарлз ще звучи на старозагорския форум и в други градове

На 1 и 2 юли от 21 часа Античният форум в Стара Загора е домакин на уникален концерт със заглавие RAY ON MY MIND SYMPHONY. Това е продължението на проекта на саксофониста Крейг Бейли и на джаз музиканта Петър Салчев. Роден преди няколко години и преживял своя успех на различни сцени в България, концертът RAY ON MY MIND се завръща, за да блесне с оркестъра на Старозагорската опера с концертмайстор Паулина Захариева и Военния биг бенд – Стара Загора под диригентската палка на кап. Цветомир Василев, за да разкаже в музика живота на легендарния Рей Чарлз. Премиерата на концерта ще се състои на 1 и 2 юли от 21.00 часа на сцената на Античния форум „Августа Траяна” в Стара Загора., а след това RAY ON MY MIND SYMPHONY ще гостува на 7 юли – на сцената на Летния театър в Бургас и на 12 юли – в лятно кино „Орфей” – Пловдив.

Ще прозвучи оригинална музика, аранжирана специално за симфоничен оркестър от Крейг Бейли, дългогодишен солист на оркестъра на легендарния Рей Чарлз. В концерта са включени някои от незабравимите му хитове, нареждащи го до най-ярките личности в съвременната американска и световна култура.

Капитан Василев бе в основата на първия старозагорски джаз фестивал, като благодарение на него и съмишлениците му старозагорци и гостите на града имаха възможност да чуят забележителни майстори от страната и чужбина. Неизвестно защо, джаз фестът бе прекръстен и общината заложи на изцяло български изпълнители, така е вече две години. Въпреки промяната в регламента, можеше поне Василев и прекрасните военни музиканти да вземат участие в „Цветята на джаза”, както прекръстиха събитието. Но не, благодариха му и толкоз. А след две години капитан Василев ще се пенсионира и навярно няма са остане в Зарата. Това ще е напълно логично и разбираемо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар