13.02.2022 г.

Две старозагорски номинации за театрален “Икар”


Старозагорският куклен театър отново доказа, че е най-успешната и креативна културна институция. Спектакълът „Прегаряне” на режисьора Веселка Кунчева и на сценариста Мариета Големахова е номиниран за тазгодишните награди „Икар”, в раздела куклено изкуство за възрастни. Премиерата на „Прегаряне” бе на 12 юни, миналата година и още тогава обра овациите на публиката. Това е третият хитов спектакъл на тандема Кунчева-Големахова, след „Страх” и „Последният човек”, които бяха създадени в уникалната творческа работилница на старозагорските куклари.




Втората заралийска номинация е на актрисата Койна Русева, за най-добра женска роля, за превъплъщението си в образа на Воланд, в „Масторът и Маргарита”. Пиесата на Младежкия театър получи най-много номинации – пет, за споменатата постановка. Койна Русева спокойно можеше да бъде отличена и за мъжка роля за ролята си на Воланд.

Имената на носителите на "Икари"-те ще станат ясни на 27 март – Международния ден на театъра. Дотогава публиката може да гласува за своите фаворити.

Няма коментари:

Публикуване на коментар