30.11.2018 г.

Коледни заглавия пуска ЕРА преди празниците

Коледната тематика е акцента в актуалната издателска листа на ЕРА.
За първи път на български език излиза „Коледата на Мегре”. Книгата е колекция от три криминални разказа на неповторимия Жорж Сименон, преведени за първи път на български език. 
На Коледа Париж е облян в искрящи светлини и празнични декорации. Но под бляскавата повърхност се извършват хитро замислени престъпления. 
В „Коледата на Мегре” две неочаквани посетителки смущават тихата празнична сутрин в дома на Мегре. Техният сигнал го праща по следите на мистериозен мъж, облечен в червен костюм...
В коледната нощ редица сигнали на спешния телефон въвличат полицията в сложна игра на котка и мишка в разказа „Седем кръстчета в бележника”.
"Малкият ресторант край площад „Терн” ни отвежда в мрачните потайни кътчета на Париж, където всеки акт на доброта се посреща с недоверие. 
Жорж Сименон е един от най-популярните автори на 20-ти век, а творчеството му обхваща стотици творби.
Сименон създава 75 романа и 28 разказа за комисар Мегре – неговия най-известен герой. Книгите за Мегре са преведени на повече от 50 езика, издадени в над 60 държави, с многобройни кино, телевизионни и радио адаптации.
Жорж Сименон е най-продаваният и превеждан френскоезичен автор.
„Класически коледни истории” е второто заглавие по темата.
Когато снежинките навън отброяват оставащите минути до Коледа и ароматът на канелени сладки и какао се носи във въздуха, има ли по-сгряващо сърцето изживяване от едно пътешествие из най-обичаните коледни истории на всички времена...
Големите имена в литературата карат магията на Коледа да оживява на страниците. Всеки автор поднася с уникалния си стил човешки истории, изпълнени с доброта, топлина и написани толкова увлекателно, че няма как да не останете запленени от незабравимата атмосфера.

Насладете се на оригиналните текстове на класическите коледни разкази, част от тях излизат за първи път на български език, а останалите са с нов превод, направен специално за това издание. Тази забележителна колекция ще стопли празника ви и ще ви накара да вярвате в чудеса, а усещането ще остане с вас дълго след като сте затворили последната страница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар