25.01.2018 г.

ПП „Нова сила” даде идеята за отлъчване на джендър политиците ни

Цяла седмица политици, анализатори и общественици се упражняваха върху темата За и Против приемането на Истанбулската конвенция, документ, чието гласуване от българския парламент не е задължително. Управляващи и опозиция обаче така и не изясниха позициите си – ту приветстват, ту отхвърлят гласуването й с различни доводи. Вярно, ГЕРБ като че ли повече са За, а БСП Против, но това не пречи на определени партийци да не се съобразят с основната повеля на ръководството си. На 18-ти ръководството на ПП „Нова сила” изпрати отворено писмо до Светия синод, с което поиска отлъчването от Църквата на трима от най-главните инициатори за приемането на документа – премиерът Бойко Борисов, правосъдната министърка Цецка Цачева и външната министърка Екатерина Захариева. Реакцията на Синодът не закъсня. Българската православна църква поведе кампания срещу приемането на Истанбулската конвенция, като я нарече "духовна смърт". Духовник заплаши всички министри и премиера Бойко Борисов с "отлъчване", а Светият синод призова за всенароден молебен всеки ден до изтеглянето на документа. В същото време правосъдният министър Цецка Цачева и националният омбудсман Мая Манолова призоваха депутатите да приемат конвенцията с "тълкувателна декларация". Юристи обаче смятат, че конвенцията може единствено или да се приеме, или да се отхвърли, а декларацията няма правна стойност. Под натиска на коалиционните „патриоти” управляващите дадоха назад, сега щяло да има дебат и обществено обсъждане по нея. То преводът ли не беше виновен, то правата на жените ли не били защитени достатъчно от родното законодателство – такива доводи извадиха привържениците на конвенцията. Противниците твърдят, че истинските цели на конвенцията са въвеждането на джендър практики, признаването на т. нар. социален пол и въвеждането на „джендър образование, изследвания и технологии”, които ще са в основата на промени в правната уредба, в полза на „третия” (социално осъзнат пол), макар че, биологически, изключвайки хермахродитите, хората могат да бъдат само мъж или жена.
Истината за истинските намерения е видна от действията на Министерството на образованието и науката – в документ, изпратен до директорите на училищата 17 януари е видно, че се провежда конкурс „Училище бедз насилие истериотипи, определени от пола” е част от проекта на фондация „Джендър образование,изследвания и технологии”, който се провежда със съдействието на МОН, а организицията вече четири години работи „успешно” с министерството. Документът бе пуснат в социалните мрежи от старозагорския общинския съветник Антон Андонов.
Е, за каква дискусия може да става реч. А нима Църквата, която има ясна позиция за последиците за Содом и Гомор, може да реагира по друг начин? Поне този път, нейната позиция е абсолютно принципна и безкомпромисна, ако и всяка власт да е от Бога дадена… 

Няма коментари:

Публикуване на коментар