17.01.2017 г.

Нов българо-руски филм „Лабиринти на любовта” показват в столицата, Пловдив и Варна

Макар произведен през 2015-а, сега игралният филм „Лабиринти на любовта”, копродукция между България и Русия, тръгва по нашите екрани. Преди това лентата е показвана на миналогодишния „София филм фест” и „Златната роза”.
Той може да бъде видян в независимите кина в София, Пловдив и Варна от 20 януари. Датата е избрана неслучайно, заяви режисьорът Владимир Щерянов - точно преди Деня на влюбените, 14 февруари. Пет самостоятелни новели разказват за сложни взаимоотношения в съвременния технологичен свят. Продуценти са "Каро продакшън" от руска страна и българската "Бета лента".
В ролите са българо-руски екип: Яна Маринова, Сергей Бадюк (един от най-популярните хора в руското кино през последните години), Робин Кафалиев, Тони Минасян са въздействали положително върху по-младото поколение - Ралица Паскалева, Боряна Братоева, Антъни Пенев, Егор Тимцуник, Григорий Калинин, Мария Насирова, Каролина Братанова и др.
Това е вторият българо-руски филмов проект, реализиран в новото време. Първият е „стрелящите ангели”, отново режисиран от Щерянов, финансиран изцяло с частни средства. Новият филм е вече с държавно финансиране, като се разпространява едновременно в България и Русия.
Филмът според Щерянов е предназначен за широка публика, а не за фестивали, въпреки че вече е взел участие в няколко кинофоруми, а във Виборг 2015 печели Специална награда.
В съвременния свят ни свързват телефони, компютри, Wi-Fi-джаджи, клетъчни мрежи, спътници. Но те не ни дават възможност на живо да видим очите на човека, с когото общуваме...

Няма коментари:

Публикуване на коментар