4.01.2017 г.

Филмът „Светът е Берое” с премиера по националната телевизия на 5-ти

На 5 януари от 22:15 БНТ 2  ще излъчи документалния филм „Светът е Берое” посветен на 100 годишнината на старозагорския футбол. Това ще е първа телевизионна премира за продукцията, която излезе в края на миналата година.
Филмът е съвместна продукция на Община Стара Загора и „Five Star Media Group“, както и със съдействието на ПФК „Берое“, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“, Регионален исторически музей – Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, ЖП гара – Стара Загора и много строзагорци. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор Момчил Александров. Филмът е с участието на легенди на клуба, деца от ДЮШ и фенове на „Берое“, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора. Продължителността на филма е 62 минути.

Документалният филм "Светът е Берое" обхваща историята на организирания футбол в Стара Загора, футболните триумфи и разочарования  на отбора през годините, както и много други интересни събития и факти от историята през последните 100 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар