23.01.2017 г.

Първи национален литературен конкурс „Писма до себе си”

Първи национален литературен конкурс „Писма до себе си” организират община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие. Темата на конкурса е „Писма до себе си” – „Тайният живот на ...”.  Тя е свързана с начина, по който децата и младежите възприемат себе си и мястото си в обкръжаващия ги свят. Позволява да бъде разработена с цялата свобода и широта на въображението. Епистоларната форма не е задължителна. Конкурсът е литературен. В него може да се участва с до три стихотворения или едно есе / кратък разказ с обем до 3 страници.
В конкурса могат да участват ученици в две възрастови групи: от 7- 14 години и от 14- 20 години. Текстовете трябва да бъдат подписани с имената на участника и с данни за контакт – град, клас, училище, телeфон.
Текстовете трябва да бъдат принтирани в три екземпляра и да се донесат или изпратят на адрес: Стара Загора - 6000, ул. „Захарий Княжески” №71 , ет. 3, ЦНКИ, за конкурса.
Краен срок за изпращането на текстовете за конкурса -  31 март. Обявяването на резултатите ще стане на 21 април т.г. Победителите ще получат награди.

Отличените и наградените творби ще бъдат публикувани в специално издание в края на  година, оповестени на страницата на Центъра във фейсбук и на сайта на Община Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар