17.02.2016 г.

Три представления за най-малките представя Софийската опера

От 20 февруари залите на Софийската опера и балет се увеличават с още една – новата сцена на Сити Марк Арт Център на бул. „Янко Сакъзов“ (бившето студийно кино „Левски“) отваря врати и за най-младите почитатели на класическото изкуство.
Модерната акустична зала с 300 места, разположена само на две трамвайни спирки от операта, предлага на малките посетители и техните родители още една възможност за празнични емоции с детските спектакли на първия ни оперен театър. През февруари той представя там три любими заглавия от своя репертоар и „Концерт за бебоци“. На 20 февруари от 11 ч. ще бъде представен балетът за деца от Сергей Прокофиев „Пепеляшка“, а от 17 ч. същия ден е представлението на версията за деца на творбата на Моцарт „Вълшебната флейта“. На 27 февруари от 11 ч. малчуганите от 0 до 3 г. ще могат да се насладят на „Концерт за бебоци“. Придружени от своите родители, баби, дядовци и близки, бебоците ще се забавляват под звуците на любими зимни детски песнички и мелодии от класиката, изпълнени на живо от артисти и миниоркестър. От 17:00 ч. същия ден ще бъде представен спектакълът за деца от Андрей Дреников „Мечо Пух“.
Детските спектакли на Софийската опера са сред най-търсените от публиката. Програмата за най-малките „Отиваме на опера и балет“ започва през януари 2008 г. в едно от малкото годни за спектакли пространства на ремонтиращия се по онова време театър. Месеци по-късно представленията за най-малките се превръщат в хит сред децата и техните родители. Повечето от първите зрители на тези оперни и балетни представления днес са редовни посетители на Софийската опера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар