14.03.2023 г.

Мюзикълът “Исус Христос Суперзвезда за първи път показват в Стара Загора на 4 април


Пловдивската опера представя на 4 април, за първи път на старозагорската оперна сцена – мюзикълът на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс – „Исус Христос Суперзвезда“.

Първокласни солисти, актуални послания, въздействаща визия и себеотдадени хор, балет и оркестър – една продукция на Опера Пловдив със самочувствие за световен стандарт в жанра!
Силно визуален спектакъл на Веселка Кунчева с познати имена от българската рок сцена Опера Пловдив ще представи за първи на старозагорска сцена хитовия си спектакъл „Исус Христос Суперзвезда”.
Талантливата режисьорка Веселка Кунчева пренася историята за последните дни на Исус и неговия сблъсък с Юда Искариотски в едно мрачно постапокалиптично бъдеще с мътна вяра и срив на морала, в което обезвереното човечество търси отново своя Месия. С характерните за стила си силно визуални изразни средства тя изследва безкрайния цикъл на вяра и отричане.
„Това, което виждам в тази рок опера не е просто болезнено въздействаща музика. В нея има пророчество, което ние като съвременни творци сме длъжни да видим,” споделя Веселка Кунчева.
Сценографията на Мариета Голомехова допълва режисьорската концепция като пресъздава подземен град-гробище, олицетворяващ „бездомието“ на света, в който живеем. За спектакъла тя изработва и уникален венец, но не от тръни, а от парчета стъкло.
За ролята на Исус е поканен рок певеца Николай Воденичаров-Никеца, срещу него като Юда се изправя Владимир Михайлов, известен артист и музикант, изпълняващ главната роля в нашумелия сериал „Братя“. Безкомпромисният певец изпълнява и главните роли в мюзикълите „Фантомът на операта”, „Клетниците” и „Мамма миа”. Гласовитата Керана е Мария Магдалена, публиката ще разпознае и Константин Кацаров, фронтмен на група „Ренегат”, в ролята на Анна. Останалите партии се изпълняват от актьора Цвети Пеняшки и солистите Марк Фаулър, Владимир Ников, Евгений Арабаджиев, Август Методиев и др.
В спектакъла участват Хорът, Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив. Рок операта „Исус Христос Суперзвезда” се изпълнява на английски език със субтитри на български.

Няма коментари:

Публикуване на коментар