6.06.2017 г.

Фредерик Бегбеде гостува във Варна

Фредерик Бегбеде, лошото момче на съвременната френска литература, ще гостува във Варна на 30 юни. Там той ще направи лекция за писането.. В обновения Юнашки салон писателят ще говори пред публиката за своя опит както в литературата, така и в живота.

На следващия ден (1 юли) от 18.30 ч. авторът на бестселърите "99 франка" и "Любовта трае три години", които също имат успешни екранизации, ще представи творчеството си в книжарница "Сиела" в морската столица. Във връзка с предстоящото гостуване на "романтичния егоист" във Варна тазгодишното издание на фестивала на моноспектаклите "София Моно" включва в програмата си филма "Идеалът". Това е вторият режисьорски проект на екстравагантния парижки бохем. "Идеалът" предизвиква полярни мнения. Цинични руски олигарси, водеща компания за козметика и един гигантски медиен скандал се завихрят в лентата, спрягана като "шокираща" и "абсолютно непредвидима". Филмът е екранизация на романа на Бегбеде "Помощ, простете" и ще бъде излъчен в столицата в рамките на "София Моно" на 8 юни в парка на Военната академия.
Събитията са част от проекта From Page to Stage, който предвижда триднeвен уъркшоп за писане за сцена и екран с лектори писателката Теодора Димова и режисьорите Явор Гърдев и Димитър Коцев-Шошо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар