8.12.2016 г.

Столицата отново е домакин на панаира на книгата и на литературен фестивал

Софийският международен панаир на книгата, организиран ежегодно от Асоциация "Българска книга", е най-големият книжен форум в България. Представяйки над 200 изложители от страната и чужбина, Панаирът е място за среща между читатели, писатели, илюстратори, издатели, преводачи и журналисти, а от четири години той посреща и най-новия, вълнуващ литературен форум в България - Софийският международен литературен фестивал. Традиционно, Софийският международен панаир на книгата е домакин на най-престижните награди в книгоиздателския бранш "
Златен лъв". Тази година неговото 44-то издание ще се проведе в Национален дворец на културата, от 13 до 18 декември 2016 г.
Официално откриване е на 13 декември, в централното фоайе на НДК от 11 часа.
Работно време – 13-17 декември, от 10 до 20 часа; 18 декември, от 10 до 19 часа. 
От първия ден от изложението предстоят интересни литературни срещи. В 16 часа, с участието на посолството на Аржентина ще бъде почетена паметта на Хорхе Луис Борхес по повод 30-годишнината от смъртта му.
Повече от 60 премиери ще се състоят в рамките по време на панаира. Гости ще бъдат известният португалски писател и журналист Жозе Родригеш душ Сантуш и турският автор Мурат Гюлсой. 11 са чуждестранните автори, които се включват в официалната програма на провеждания едновременно Софийски международен литературен фестивал. На щанда на Китай, които ще представят информация относно книжния пазар, тенденции в местното книгоиздаване и търговията с книги, а също съвети за сътрудничество с китайския бизнес. Наградата за най-добър издателски проект "Златен лъв" ще бъде връчена в петък, от 20:30 ч. в Литературен клуб "Перото".

Няма коментари:

Публикуване на коментар