2.08.2013 г.

Осем наши ленти показват на „Късо съединение”

Изрезки от хартия или как цигарите подлагат на тест приятелството може да видим в българската програма от „Късо съединение“.
За втора поредна година фестивалът ще бъде открит със селекция от родни късометражни проекти.От 1 август в Дома на киното показават осем филма от последните две години, те ще бъдат представени на публиката от своите режисьори.
В програмата са включени игрални, документални и експериментални заглавия, които попадат в селекцията измежду над 50 български кратки филми, участвали в първоначалния подбор.
Адриана Кулевчелиева ще покаже „Хипстър “, а Анна Николова „Цигарите“. Антония Милчева ще ни покаже как в едно ранно утро две жени се борят с обстоятелствата, за да погребат малко кученце във филма „Линда“.
В „Близо“ Даниел Симеонов ще покаже вътрешното отражение на собствените си емоции. „Влак № 2655“ на Милен Димитров ще ни запознае с мъж, връщащ се от командировка с подаръци за семейството. Пътуването изведнъж ще излезе от релсите на нормалното и ще се превърне в истински кошмар, който ще ни накара да се замислим върху истинските последици на страха, в който живее съвременният човек.
Огнян Костовски ще ни покаже как „Всичко е свързано“, като ни разкаже история, която ще ни напомни за връзката на човека с природата, и за това дали хората днес мислят за утрешните поколения.
Следва „Горе главите“ на Анна Илза Райчева и Адриана Кюлевчелиева. Двете ще ни покажат приключенията в един двор, през четири летни дни, запълнени с няколко бири, фотоапарат и комплект бои.
Последното заглавие е „Трамвай №10“ на Деница Русева. Филмът представя всекидневието на жена на средна възраст, която от 27 години работи като ватман в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар