1.08.2013 г.

Ежедневно местят камерите на магистрала „Тракия”

“Проверено е, няма потвърждение да е констатиран подобен рекорд - шофьор да е стигнал от София до Бургас за 2 часа”, отрече началникът на пътната полиция в Стара Загора Пламен Момчев.
Ден по-рано депутатът от Коалиция за България Мартин Захариев съобщи, че знае за такъв рекорд. Като член на комисията по транспорт в парламента той поиска спешна среща с КАТ, за да бъде обсъдена възможността за още камери по магистралата и по-високи глоби за нарушителите на пътя.
В старозагорския участък на магистрала “Тракия” има 4 мобилни камери, с които полицаите контролират скоростта на пътуващите.
“Всеки ден ги местим, но местата им са посочени в нашия сайт. Две от тях са на изток, другите две - на запад от Стара Загора. Тяхната роля е превантивна и трябва да кажа, че нямаме драстични превишения на разрешената скорост от 140 км в час”, допълни Момчев.
Другото впечатление на пътните полицаи от Стара Загора е, че на магистралата няма и увеличение на катастрофите въпреки високата скорост. То се допълва и от информация, разпространена от полицията в Сливен. Според данните в сливенския участък на аутобана - от 229-ия до 280-ия километър, за времето от началото на 2013 г. до 19 юли са станали 43 пътни инцидента, от които 8 тежки с 14 ранени, убити няма.
За същия период на миналата година само по първокласните пътища на областта, по които движението се извършва в една лента за посока, е имало 55 катастрофи. От тях тежките са 16 с 9 убити и 39 ранени. След пускането на магистралата на територията на област Сливен пътно-транспортните произшествия по първокласните пътища са 32, от тях 5 тежки с 1 убит и 10 ранени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар