14.10.2016 г.

Марина Господинова смесва джаз и бийтбокс в проекта JAZZ 'n' GROOVE TALES

Изненадващ микс от класически джаз и бийтбокс предлага проектът JAZZ 'n' GROOVE TALES на  Марина Господинова, който ще  звучи за първи път пред публика на 19 октомври от 19 часа в залата на Радио Пловдив. Концертът е част от програмата на седмия сезон на „Камерна сцена Пловдив“.
Позната с оригиналните си и изразителни интерпретации, в новия си проект Марина Господинова поднася задълбочен и сериозен прочит както на класически джазови пиеси и боса нова, така и на композиции от съвременни автори. За да очертае най-новите тенденции в развитието на вокалния джаз, в част от темите певицата смело включва и бийтбокс. Този новаторски подход и елегантното й вокално присъствие надграждат музикалния материал до по-високо ниво, в което звук и ритъм придобиват изненадваща и неповторима идентичност.
За новия си проект Господинова е поканила маестро Живко Петров, Димитър Карамфилов и SkilleR. „Всеки от тях има ярък индивидуален почерк и това ни позволява смело да интерпретираме както класически теми, така и съвременни композиции. Благодарна съм им, че споделяме общото вдъхновение и стремежа да свирим модерен джаз“ - казва певицата.
Марина Господинова е сред водещите джазови вокалисти у нас и преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Пианист, композитор, продуцент и аранжьор, Живко Петров е един от най-влиятелните съвременни български музиканти. Премиерата на соловия му албум „After 4“  в миналия сезон на „Камерна сцена Пловдив“ премина при изключителен зрителски интерес. Контрабасистът Димитър Карамфилов е основна фигура на родната музикална сцена, преподавател в НМА. Наричан „бързата уста на Изтока“, SkilleR е световен шампион по бийтбокс и носител на множество национални и международни награди за музикален пърформанс.

Представянето на  JAZZ 'n' GROOVE TALES е поредната премиера на „Камерна сцена Пловдив“. Традиционен домакин на концертите е Първо студио на Радиото. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар