28.10.2016 г.

Каним производители за рестарт на фермерския пазар в Стара Загора

Тази седмица старозагорските общинари пак поканиха производители на фермерска продукция да продават стоката си на пазара в града.
Това стана по време на откриването на централния булевард в града фермерски пазар, в който
участваха двайсетина производители от цялата страна, които предлагат разнообразна продукция - краве, овче и козе сирене, билки, мед от магарешки бодил и кориандър, лечебни тинктури, зеленчуци, плодове, ръчно изработени сапуни от растителни масла, биооцет от ябълки, грозде, арония и др. Денят на Свети Димитър, 26-ти октомври не е избран случайно – тогава навремето отбелязвали края на активната стопанска година

Фермерските пазари имат добро бъдеще, заявиха лично зам.-кметът Йордан Николов и шефът на общинския пазар Кольо Чергеланов, коитосе  запознаха с участниците в пазара и ги поканиха да участват в старозагорския фермерски пазар, който се провежда всеки петък в града на липите. Тази шумно рекламирана борса, всъщност тържествено бе открита през август миналата година, но постоянно сергиите оставаха празни, или с един двама участници. Явно идеята се нуждае от рестарт. На Димитровден, останалите организатори на фермерското тържище и основно вестник „Български фермер” показаха как това може да стане. Сега въпросът е – дали това ще стане истински пазар или ще продължи да е пиар акция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар